Aanbod kinderen

Mindfulness trainingen voor kinderen. (in Amersfoort-Noord)

8 weekse training voor kinderen van 9-12 jaar

Van november - december 2018, voor kinderen die in Amersfoort Noord wonen, op locatie gymzaal basisschool "de Gondelier" (geen plaatsen meer beschikbaar).

Tijdstip: 14.15 uur - 15.15 uur.  Deze training wordt gesubsidieerd door indebuurt033

Voor kinderen die niet in Amersfoort Noord wonen is er een wachtlijst voor de training die in januari start.


Kikker

De 8 weekse Mindfulness training is voor kinderen die stress ervaren en last hebben van (faal)angst en/of piekeren. Ook voor kinderen die (over)gevoelig zijn, met emoties geen raad weten, en hiermee om willen leren gaan. De resultaten van  onderzoek naar Mindfulness  voor kinderen met diagnoses  ASS of ADHD zijn veelbelovend.

Waar de "Aandacht werkt" training onder andere bij hielp volgens de kinderen:

minder stress ervaren op schoolgebied, beter kunnen ontspannen op momenten van druk, rustiger zijn in het hoofd, om kunnen gaan met lastige gevoelens, herkennen van gedachten en er minder in geloven, minder piekeren.

"ik ben aardiger voor mezelf", "ik vind dat ik er mag zijn", "ik zit er niet alleen mee" (bv zorgen maken), "ik kan beter inslapen", etc.

 


De training wordt gegeven volgens de methode

"Aandacht werkt", van Eline Snel.

 


Ellen de Jong is gecertificeerd kindertrainer en jongerentrainer volgens deze methode.

En heeft ervaring met het geven van de kinder-en jongerentrainingen in de GGZ voor jongeren en kinderen met depressie en angstklachten. 

En ervaring in het geven van kinder-en jongerentrainingen in haar eigen praktijk aan kinderen en jongeren die last hebben van stress, piekeren, concentratieproblemen, etc.

 

67940 bezoekers (102068 hits) sinds 14-10-2013